Cafenea Ploiesti

Inainte de amenajarea clubului de biliard si a cafenelei, spatiul a gazduit un salon de infrumusetare: toata desfasurata, ce se intinde pe 50m lungime, impartita in module, imbracate in deja bine cunoscutul tapet de salon, faramitand spatiul destul de ingust, de altfel (5.30m latime).

Cele doua brate ale intregului etaj pe care s-a intervenit, constituind cele doua spatii (cafeneaua si biliardul)

Este vorba despre o masa pe care am manufacturat-o pentru o amenajare a unei cafenele din Ploiesti, impreuna cu mare parte din mobilierul de acolo.

Masa miriapod are multe picioare (respectiv 72 picioare), dupa cum si denumirea. Ne-am imaginat-o ca pe un anumalut lung, ce se misca prin spatiul ingust al cafenelei, in care trebuiau bagati cat mai multi oameni (cerinte de profitJ), modalitatea de a amplasa respectivele picioare foarte subtiri (bare de Æ6mm) schimbandu-se de mai multe ori, pentru ca in timpul proiectarii ne-am tot lovit de un balans neasteptat.

Pe langa ideea de miriapod, inspiratia a mai venit si de la cunoscutele mese de pomana, acelea lungi, unde toata lumea vorbeste cu toata lumea, indiferent de distanta, chiar daca trebuie sa te mai apleci pe spate sau pe fata, ca sa ai contact vizual cu partenerul de discutie. Pana la urma, este vorba despre comunicare.

Din punct de vedere tehnic, masa a fost realizata din tabla de inox, proiectata de MANADELUCRU, si manufacturata cu ajutorul prietenului nostru, ing. Dan Ciceu, in atelierul de lucrari in metal al carui producem majoritatea pieselor de care avem nevoie.

Pe parcursul procesului, masa a mai suferit cateva schimbari, din cauza imperfectiunilor rezultate din santier, respectiv a neplaneitatii sapei pardoselii, adaugandui-se ulterior cateva picioare, pentru o mai mare stabilitate.