GAVROCHE a fost numele cautat pentru cafenea, dupa terminarea proiectului, insa proprietarii stiau dinainte ca vor ceva din aerul frantuzesc si atmosfera usor intunecata a bistrourilor frantuzesti.
Drept pentru care atentia a fost indreptata inspre elementele caracteristice, cum sunt pardoseala alb / negru cu placi de mici dimensiuni, placi reluate si in desfasurata barului, acele piramide din lemn, mobilierul din lemn si piele si peretii placati cu lemn. Elementele din afara acestei familii sunt cele din metal auriu, confectionate la comanda, biblioteca si retrobarul, si anume elementele de mobilier ce “gazduiesc” (carti / diverse obiecte / bauturi).
Biblioteca a fost confectionata cu scopul depozitarii cartilor despre Franta, respectiv latura gastronomica, insa probabil va gazdui, intr-un final, diverse obiecte, ca un fel de avizier al clientilor; avantajul este ca acest “avizier” este expus in imediata proximitate a fatadei, astfel poti sa vezi din exterior daca exista vreun “mesaj” pentru tine.
Din punct de vedere al organizarii spatiale, limitarile au fost impuse de structura existenta, spatiul aflandu-se la parterul unui bloc tipic, de bulevard – Alba Iulia, avand ca element principal si central (fizic vorbind), un stalp cruce, de beton, care a functinat si ca regula de lucru cu tavanul.
Pentru a profita la maxim de suprafata avuta, s-a propus folosirea unei banchete lungi, pe aproape tot perimetrul spatiului, mai putin fatada lasata libera si zona barului, restul fiind organizat cat se poate de efficient, cu mese de cate 4 persoane.
Spatiul propriu-zis al cafenelei, de 110mp, se va deschide, prin usile armonice, la exterior, cu o terasa, pe toata lungimea sa.