Masa Miriapod

Înainte de amenajarea clubului de biliard şi a cafenelei, spaţiul a găzduit un salon de înfrumuseţare: toată desfăşurata, ce se întinde pe 50m lungime, împărţită în module, îmbrăcate în deja bine cunoscutul tapet de salon, fărămiţând spaţiul destul de îngust, de altfel (5.30m lăţime). Cele două braţe ale întregului etaj pe care s-a intervenit, constituie cele două spaţii (cafeneaua şi biliardul)

Este vorba despre o masă pe care am manufacturat-o pentru amenajarea unei cafenele din Ploieşti, împreună cu mare parte din mobilierul de acolo.
Masa miriapod are multe picioare (respectiv 72 picioare), de unde şi denumirea. Ne-am imaginat-o ca pe un animăluţ lung, ce se miscă prin spaţiul îngust al cafenelei, în care trebuia să intre cât mai mulţi oameni (cerinţe de profit), modalitatea de a amplasa respectivele picioare foarte subţiri (bare de Æ6mm) schimbându-se de mai multe ori, pentru că în timpul proiectării ne-am tot lovit de un balans neaşteptat.

Pe lângă ideea de miriapod, inspiraţia a mai venit şi de la cunoscutele mese de pomană, acelea lungi, unde toată lumea vorbeşte cu toată lumea, indiferent de distanţă, chiar dacă trebuie să te mai apleci pe spate sau pe faţă, ca să ai contact vizual cu partenerul de discuţie. Până la urmă, este vorba despre comunicare.

Din punct de vedere tehnic, masa a fost realizată din tabla de inox, proiectată de MÂNADELUCRU, şi manufacturata cu ajutorul prietenului nostru, ing. Dan Ciceu, în atelierul de lucrări în metal al care producem majoritatea pieselor de care avem nevoie.
Pe parcursul procesului, masa a mai suferit câteva schimbări, din cauza imperfecţiunilor rezultate din şantier, respectiv a neplaneităţii şapei pardoselii, adăugându-se ulterior câteva picioare, pentru o mai mare stabilitate.