m a n a d e l u c r u
  • © manadelucru
  • © manadelucru
  • © manadelucru
  • © manadelucru
  • © manadelucru
  • © manadelucru
  • © manadelucru
  • © manadelucru
  • © manadelucru
  • © manadelucru
  • © manadelucru
  • © manadelucru
  • © manadelucru
  • © manadelucru
  • © manadelucru
  • © manadelucru
  • © manadelucru
  • © manadelucru
  • © manadelucru

BCU Cluj Napoca

Proiectul propune realizarea unei trame perfecte de 6×6 m, exprimate și pe coordonata Z. Astfel întreg edificabilul propus va fi “umplut” cu acest spațiu împărțit extrem de rațional. Proporția cerută prin temă, între spații cu acces liber la raft și cu acces restricționat, se face în această logică matriceală. Trama volumetrică a cubului cu latura de 6m este exprimată și pe fațadă. Interiorul volumului construit spațial sub formă matriceală este subdivizat de platforme intermediare, pentru creșterea numărului de mp solicitați prin temă. Însă necesitatea densității funcțiunilor nu duce la o completă ocupare a volumului interior deoarece din această matrice spațială, la diferite etaje și cote, volume ale cubului virtual dispar.

Spațiile închise în panouri de MDF, vopsite în negru, sunt rezervate locurilor destinate lecturii.

Asemănător podurilor caselor din Transilvania, care au un volum interior construit foarte mare și impresionant din punct de vedere arhitectural, propunerea mansardei locuite de cărți și spațiului de relaxare vine în sensul reinterpretării acestui element de arhitectură, iar “pâlniile” propuse aduc lumina în interior și o difuzează la etajele inferioare, acestea lucrând ca reinterpretări ale hornurilor caselor tradiționale.


© 2014 manadelucru - toate drepturile sunt rezervate - realizat de artia studio